RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Toegang A27 Nieuwegein dicht door werkzaamheden

1/3
NIEUWEGEIN -

Automobilisten moeten dit weekend rond Nieuwegein rekening houden met extra reistijd. Het Waterliniedok, de toegangsweg naar de A27, is in beide richtingen afgesloten.

Rijkswaterstaat werkt daar aan een tunnel. De weg is dicht van vrijdag 24 maart 21.00 uur tot maandag 27 maart 06.00 uur. Het verkeer op de A27 richting Nieuwegein wordt omgeleid via afslag Hagestein (27), Vianen en de A2 en volgt de gele borden met de letter A.

Lokaal verkeer tussen Nieuwegein en Het Klooster/Tull en 't Waal, rijdt via de A2 en Vianen naar de A27, vervolgens naar afrit Nieuwegein (28) en volgt de gele borden met de letter B. Het Klooster en Tull en 't Waal zijn vanaf de A27 gewoon via afrit Nieuwegein (28) bereikbaar.

De weg is ook dicht van vrijdag 31 maart 06.00 uur tot maandag 3 april 06.00 uur en maandag 3 april 21.00 uur tot dinsdag 4 april 06.00 uur.


WERKZAAMHEDEN

Rijkswaterstaat bouwt een nieuwe tunnel onder het Waterliniedok door. Er worden damwanden geplaatst en het betonnen 'dak' van de onderdoorgang wordt ingeschoven. Ook krijgt het Waterliniedok op de plek van de onderdoorgang nieuw asfalt.

De aanleg van de tunnel is onderdeel van de werkzaamheden rond de Prinses Beatrixsluis. Daar wordt een derde sluiskolk aangelegd, het Lekkanaal wordt breder en er komen extra ligplaatsen. De werkzaamheden zijn volgens Rijkswaterstaat nodig omdat de Beatrixsluis een knelpunt dreigt te worden voor de binnenvaart. In 2019 moet de derde kolk af zijn.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -