RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vervolgonderzoek naar leerlingen AlFitrah-moskee Utrecht

UTRECHT -

De gemeente Utrecht gaat onderzoeken hoe leerlingen van de AlFitrah-moskee in Overvecht functioneren in de wijk. Bekeken moet worden of de koranschool leerlingen belemmert in hun integratie.

Het onderzoek volgt op een eerder rapport van het Verwey-Jonker Instituut over het pedagogisch klimaat in de moskee. Uit dat rapport blijkt onder meer dat het moskee-onderwijs zeer strikt op de eigen islamitische identiteit is gericht. Leerlingen zouden door de orthodoxe lessen nauwelijks kunnen deelnemen aan de Nederlandse samenleving. De Utrechtse gemeenteraad maakt zich grote zorgen en pleitte voor verder en uitgebreider onderzoek.


LEERLINGEN

De gemeente wil nu mogelijk ook leerlingen en oud-leerlingen van AlFitrah betrekken in het onderzoek. Achterhaald moet worden wat de invloed van de koranschool is op bijvoorbeeld burgerschapsvorming, toekomstperspectieven, zelfvertrouwen en verbondenheid met de Nederlandse samenleving.

AlFitrah geeft aan open te staan voor het verbeteren van de contacten van de kinderen met andersdenkenden. Daarnaast wil AlFitrah wel meewerken aan het bevorderen van de uitwisseling met het reguliere onderwijs. Volgens de moskee gaat 80-90 procent van de kinderen naar scholen in de directe omgeving. De overgrote meerderheid van deze kinderen gaat naar een niet-islamitische school.


OVERVECHT

Het onderzoek zou zich volgens de gemeente ook op de wijk moeten richten. "We zien alFitrah ook als onderdeel van Overvecht". Daarom worden ook scholen, buurtteams, jongerenwerk, wijkagenten, sportclubs en andere relevante wijkpartijen in het onderzoek betrokken. Als eerste stap zullen gesprekken georganiseerd worden tussen diverse wijkpartners en AlFitrah.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -