VEH vindt erfpachtvoorstel Utrecht te duur

UTRECHT - Vereniging Eigen Huis vindt het Utrechtse voorstel om de erfpachtregeling aan te passen veel te duur. De VEH roept de gemeente op om te komen met "een reëel en betaalbaar voorstel".
Huizenbezitters op gemeentegrond moeten erfpacht betalen aan de gemeente. Utrecht wil daar vanaf en erfpachters kunnen daarom het bedrag met korting in een keer afkopen. De gemiddelde afkoopsom zou kunnen oplopen naar 53.000 euro. Volgens de VEH is dat te duur.

KLEM

Volgens de Vereniging Eigen Huis zitten erfpachters in Utrecht klem, want het is ook niet duidelijk wat ze te wachten staat als ze niet afkopen. Duidelijk is wel dat de bedragen voor de erfpacht omhoog gaan. Veel Utrechters op erfpachtgrond kunnen de afkoopsom niet betalen en vrezen dat ze straks nog veel meer geld kwijt zijn als ze de grond nu niet met korting kopen.
Woningeigenaren met een huis op erfpacht maken zich dan ook grote zorgen dat hun huis hoe dan ook onbetaalbaar dreigt te worden. Dat zorgt volgens de VEH "voor grote onzekerheid en spanningen onder Utrechtse erfpachters".
In Utrecht gaat het om zo'n 3500 huizenbezitters die te maken hebben met een erfpachtregeling die afloopt. Dinsdagavond 28 maart praat de gemeenteraad over de erfpacht in de stad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.