Lichten uit tijdens Earth Hour

PROVINCIE UTRECHT - Zaterdagavond tussen 20.30 uur en 21.30 uur is het wereldwijd een uur donker tijdens het Earth Hour. In onze provincie doen ook bedrijven, belangrijke gebouwen en particulieren mee.
Zo gaat het licht op de Domtoren uit en zijn er veel activiteiten op de landgoederen Amelisweerd en Rhijnauwen in Utrecht. Daar worden fakkels en lampionnen aangestoken en is er een donkere kanotocht over de Kromme Rijn.
Al tien jaar lang wordt tijdens Earth Hour over de hele wereld stilgestaan bij onze aarde. Deelnemers willen laten zien dat zij de toekomst van de aarde belangrijk vinden en de opwarming van de aarde willen stoppen.
Earth Hour start bij de eilandstaten in de Stille Zuidzee. Het plan van het Wereld Natuur Fonds is om 24 uur een 'donkere golf' over de aarde te sturen, waarna de actie een etmaal later weer eindigt in de Stille Zuidzee.
Volgens het WNF doen dit jaar 172 landen mee. Nederland doet sinds 2009 mee met de jaarlijkse actie.
Earth Hour Utrecht staat dit jaar in het teken van de haai. Van walvishaai, zijdehaai tot tijgerhaai: 33 procent van de haaiensoorten wordt ernstig bedreigd, zegt de afdeling Utrecht van het WNF.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.