Zomertijd gaat vannacht weer in

PROVINCIE UTRECHT - In de nacht van zaterdag op zondag gaat de zomertijd weer in. Om 02.00 uur gaat de klok een uur vooruit.
De zomertijd is ooit bedacht om mensen meer gebruik te laten maken van het beschikbare daglicht. Dat zou kunnen schelen in het gebruik van elektrische verlichting, maar of er echt een besparing behaald wordt, daar doet de Europese Unie momenteel onderzoek naar. Tegenstanders zeggen dat die besparing niet bewezen kan worden of de moeite niet waard is. Ook klagen veel tegenstanders dat hun biologisch ritme verstoord
wordt.
Hoewel we al ruim een eeuw zomertijd kennen, is de tijdsverandering nog altijd niet onomstreden. Afgelopen week bood de Actiegroep Stop de Zomertijd nog 7000 handtekeningen aan in Brussel om een einde te maken aan de zomertijd.
In Nederland gold tussen 1916 en 1945 de zomertijd, waarna het fenomeen in 1977 opnieuw werd ingevoerd. Sinds 1996 gaat de zomertijd in het laatste weekend van maart in en gaan we in het laatste weekeinde van oktober weer terug naar de standaardtijd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.