Druk op de weg, maar verkeerschaos blijft uit

PROVINCIE UTRECHT - De verwachte verkeerschaos die vanwege werkzaamheden op de A1 was verwacht, is zondag uitgebleven. Zowel rond Utrecht als rond Amsterdam was het relatief rustig, aldus de VerkeersInformatieDienst en Rijkswaterstaat.
Er was veelvuldig gewaarschuwd voor verkeersproblemen, omdat de snelweg A1 tussen Diemen en Muiderberg tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten is.
Zaterdag ontstond er toch nog overlast. Er was ook sprake van chaotische taferelen met mensen die achteruit gingen rijden op de vluchtstrook. Ook zouden op de A9 automobilisten slaags zijn geraakt.
Zondag stonden er nog wel meer files dan normaal, maar het was veel minder druk dan zaterdag. "Er was minder verkeersaanbod. Op de omleidingsroute was het wel drukker dan normaal, maar grote problemen waren er niet", aldus Rijkswaterstaat.
Op de A9 waren er volgens de ANWB wel problemen omdat de Wijkertunnel was afgesloten voor onderhoud. Het verkeer moest omrijden via de vernieuwde Velsertunnel op de A22.
Rijkswaterstaat geeft aan dat de wegwerkzaamheden aan de A1 op schema liggen en dat naar verwachting de weg maandag om 05.00 uur 'inderdaad weer open' kan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.