Beschuit met roze muisjes in Amersfoort: olifant Indra bevallen

AMERSFOORT - DierenPark Amersfoort kan vandaag trakteren op beschuit met muisjes. Olifant Indra is zaterdagavond namelijk rond 22.45 uur bevallen. Inmiddels is duidelijk dat het een meisje is geworden.
Het baby-olifantje loopt inmiddels tussen de kudde en maakt het goed. "Het olifantje loopt veilig mee tussen moeders voorpoten en wij hebben het jong ook al zien drinken", vertelt de dierverzorger. "Het is echt geweldig om weer zo'n kleine slurf tussen de andere reuzen te zien rondbanjeren."

GEBOORTEKAARTJE

Iedereen die de geboorte live wilde volgen via de webcams van het park, kon zich aanmelden voor een berichtje wanneer de bevalling begon. De bevalling verliep echter zo vlot dat het een geboorteberichtje is geworden. Via de
van de dierentuin is de bevalling terug te kijken.
"Opeens zagen wij een bult onder de staart en floepte het jong er ongelofelijk snel uit", schrijft de dierentuin in een persbericht. "Zo konden wij het blijde nieuws van de geboorte van een gezond olifantje melden en daar gaat het natuurlijk om."

BEZOEKERS

Met dit lekkere weer gingen moeder en jong zondagmiddag rond 13.00 uur voor het eerst samen met de rest van de kudde even naar buiten.
Bezoekers kunnen zondag onder leiding van een gids het olifantenverblijf in groepjes betreden om de nieuwkomer te bewonderen.

DierenPark Amersfoort: "Het is echt geweldig"
Beelden van de bevalling en de eerste stapjes
RTV Utrecht ging bij het olifantje kijken

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.