Dronken man rijdt 150 km/u in bebouwde kom, achtervolging eindigt in tuin

WOERDEN/UTRECHT - Een automobilist is zondagochtend na een politie-achtervolging een tuin in Woerden ingereden. De politie was achter de man aangegaan na een melding van huiselijk geweld in Utrecht. De wijkagent spreekt op Facebook van een "doldwaze achtervolging".
De politie schrijft dat de man 150 reed binnen de bebouwde kom en dat hij dronken was. "De 39-jarige verdachte was omstreeks 4.15 uur betrokken bij een incident met huiselijk geweld in de wijk Terwijde. In het contact met de politie bleek al dat hij te diep in het glaasje had gekeken."

AGRESSIEF

De verdachte verliet vervolgens de woning, maar werd 5.15 uur opnieuw agressief. De politie kwam daarop in actie. "Direct bleek al dat de bestuurder niet erg veel trek had in een politiecontrole, want hij ging er als een haas vandoor. Op de Vleutensebaan reed hij door de berm om een andere auto in te halen", is te lezen op
.
De verdachte haalde vervolgens ook nog andere gevaarlijke capriolen uit. "Gedurende de achtervolging deed de verdachte meerdere keren zijn verlichting uit. Op wegen waar 50 is toegestaan reed de verdachte 150 kilometer per uur."

STRUIKGEWAS

Via Harmelen reed de verdachte naar Woerden en op de Geestdorp ging het fout, zegt de politie. "In een flauwe bocht reed hij met een snelheid van 70 kilometer per uur door een hek een tuin in en daar kwam hij tot stilstand in het struikgewas. De verdachte gaf zich nóg niet gewonnen en moest met geweld onder controle worden gebracht."
Toen hij uitstapte bleef hij agressief. De man werd uiteindelijk door de politie meegenomen. "Aan het bureau bleef de verdachte halsstarrig weigeren medewerking te verlenen aan de ademanalyse. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en voor alle strafbare feiten wordt proces-verbaal opgemaakt."

Politie doet onderzoek bij de auto

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.