Kermis in Houten een uurtje prikkelarm

HOUTEN - Geen felle lampen, geen harde muziek en attracties die een tikkeltje langzamer gaan. De kermis in Houten is maandagavond een uur lang prikkelarm.
Dat wordt speciaal gedaan voor mensen die niet zo goed tegen dit soort prikkels kunnen. Het verzoek kwam van de Houtense Chantal Fournier. Zij heeft een 5-jarige dochter met autisme die moeite heeft met de 'gewone' kermis.

VERVELEND

"Dat zijn allemaal prikkels die best vervelend zijn", legt Fournier uit. "Zoals harde muziek, dat komt bij mensen met autisme gewoon veel harder binnen. Net zoals fel licht."
Volgens Fournier is er een grote groep mensen die moeite heeft met prikkels. Naast mensen met autisme, gaat het dan bijvoorbeeld om mensen met een beperking of epilepsie.

AFZWAKKEN

"Er zijn natuurlijk zoveel prikkels op een kermis. Alles bij elkaar maakt dat het al snel veel te veel is voor veel doelgroepen."
"Als je dat allemaal een beetje afzwakt, gewoon een beetje minder maakt, dan is het voor een heleboel mensen gewoon een stuk aangenamer om naar de kermis te gaan", aldus Fournier.
Het is voor het eerst dat er een prikkelarme kermis wordt georganiseerd in de regio Utrecht.

Chantal Fournier over de prikkelarme kermis
Kermis in Houten een uurtje prikkelarm

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.