Onderzoek na crowdfunding: uitstel verbreding A27 beste optie

UTRECHT - De verbreding van de A27 kan het beste worden uitgesteld. Dat concludeert de Kerngroep Ring Utrecht na nieuw onderzoek.
Het onderzoek van economisch adviesbureau Decisio is uitgevoerd in opdracht van de actiegroep. Om dat te kunnen betalen, organiseerden zij enkele maanden geleden een crowdfundingsactie. In korte tijd werd 40.000 euro opgehaald.

RENDABEL

Volgens het adviesbureau is het zinvol om de plannen uit te stellen. De verbreding van de A27 zou alleen rendabel zijn bij hoge economische groei. In 2014 kwam het adviesbureau tot dezelfde conclusie, net als het Centraal Planbureau (CPB).
De Kerngroep Ring Utrecht wil nu dat de nieuwe Tweede Kamer op zoek gaat naar alternatieven. Daarnaast probeert de actiegroep via de Raad van State de verbreding tegen te houden.

VERBREDING

Om een einde te maken aan de dagelijkse files bij Utrecht besloot minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur in december dat de A27 en de A12 definitief verbreed moeten worden. Er komen dan tweemaal zeven rijstroken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.