Graf in Abcoude en Baambrugge het duurst

PROVINCIE UTRECHT - Een graf in Abcoude of Baambrugge is de duurste laatste rustplaats in Utrecht. Utrecht is hoe dan ook de duurste provincie als het om begraafplaatsen gaat. Dat blijkt uit onderzoek van uitvaartonderneming Monuta naar de grafkosten van 1050 begraafplaatsen in Nederland.
De verschillen in de regio zijn, net als overigens in heel Nederland, groot. Een graf op de algemene begraafplaatsen van Baambrugge en Abcoude, beide in de gemeente De Ronde Venen, kost volgens de berekeningen van Monuta in totaal 5075 euro per persoon. Van de begraafplaatsen waarvan Monuta recente cijfers kreeg is Renswoude met 2183 euro per eenpersoonsgraf het goedkoopst.
Over heel Nederland gerekend heeft Leiderdorp in Zuid-Holland de duurste begraafplaats. Dertig jaar een eigen graf huren kost daar 7.909 euro. Een graf in Hoogezand in Groningen kost 740 euro, voor twintig jaar. Anno 2017 kost een gemiddeld graf 3.110 euro, 435 euro meer dan vorig jaar. Ruim tweederde van de begraafplaatsen in de provincie Utrecht is duurder.
RTV Utrecht zette de tachtig Utrechtse begraafplaatsen in een interactieve kaart.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.