Pandaveiling: hoogste bieder haalt panda's op uit China

RHENEN - De hoogste bieder mag met Ouwehands Dierenpark mee naar China om de twee reuzenpanda's op te halen. De dierentuin in Rhenen organiseert daarvoor een speciale veiling. De gelukkige winnaar mag de beesten al in China ontmoeten en vervolgens naar Nederland brengen.
Volgens de dierentuin wordt het een bijzondere ervaring. "U reist samen met een delegatie van Ouwehands Dierenpark en vanzelfsprekend zijn de hotelovernachtingen en diners bij de reis inbegrepen. U bent ook aanwezig bij de bijzondere reuzenpanda-afscheidsceremonie in het Wolong Giant Panda Center", schrijft het park in een persbericht.

ONVERGETELIJK

De winnaar van de
en de panda's komen op woensdag 12 april om 19.05 uur op Schiphol aan, waar het gezelschap met groot ceremonieel zal worden onthaald. "Dit belooft een onvergetelijke ervaring te worden met mooie fotomomenten en prachtige verhalen", zegt Ouwehands.
Er zijn wel een aantal voorwaarden aan de veiling verbonden. Zo moeten bieders 18 jaar of ouder en in het bezit van een geldig paspoort zijn. Ook mogen ze het afgelopen kalenderjaar niet in Taiwan geweest, want China weert bezoekers die daar zijn geweest.

GOED DOEL

De opbrengst van de veiling gaat geheel naar het gezamenlijk project van Ouwehands Dierenpark en het Wereld Natuur Fonds voor de bescherming van de reuzenpanda's in het wild.
Voor wie denkt dat het om een 1 april grap gaat: ook bij RTV Utrecht deed de veiling even de wenkbrauwen fronsen. Maar Ouwehands benadrukt dat het om een serieuze zaak gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.