Autokrasser actief in Utrechtse Dichterswijk

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - In de Utrechtse Dichterswijk zijn tientallen auto's bekrast. De dader is al een jaar bezig.
Vorig jaar april begon hij met krassen. In september werd het rustig, maar sinds begin dit jaar is hij of zij weer actief. De dader slaat vooral toe in het gebied rond de Molenbeekstraat en het Brederoplein.

PARKEREN

Vorig jaar kreeg de politie 38 aangiftes. Volgens geruchten zou het gaan om iemand die de parkeeroverlast beu is. In een deel van de wijk is parkeren gratis, in omliggende buurten moet wel betaald worden.
Bewoners en bezoekers van elders zetten hun auto massaal in het gratis deel van de wijk. De politie kent de geruchten, maar kan niet bevestigen dat het iets met de zaak te maken heeft.

BEL ALARMNUMMER

Wijkagent Lourens Roseboom zit met de zaak in zijn maag: "Ik ben een betrokken wijkagent van de Dichterswijk, dus ik heb er behoorlijk buikpijn van als er zoveel bekrassingen plaatsvinden in mijn wijk."
Roseboom vertelt dat de politie zijn best heeft gedaan om de dader te pakken. Zo zijn de momenten waarop de dader toesloeg geanalyseerd. "Verder hebben wij diverse strategische middelen ingezet, daarbij kan je denken aan een lokauto."
"Maar dat heeft helaas tot nu toe geen succes opgeleverd. En daarom vragen wij de buurtbewoners ook als ze een verdachte situatie zien om 1-1-2 te bellen. Zo kunnen we hopelijk tot een aanhouding op heterdaad overgaan."

SLACHTOFFER

Buurtbewoner Arjen is twee keer slachtoffer geworden. Zijn auto stond aan de Molenbeekstraat. De dader bekraste eerst de rechterkant van zijn BMW. Een halfjaar later was de andere zijde van zijn auto aan de beurt. "Ik hoop dat de dader door de media-aandacht gepakt kan worden."

"Ik heb er behoorlijk buikpijn van"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.