Brug valt naar beneden in zwembad Amersfoort, geen gewonden

AMERSFOORT - In het Sportfondsenbad in Amersfoort is maandagavond een brug die het zwembad in meerdere delen kan scheiden naar beneden gevallen. Dat gebeurde tijdens een waterpolotraining van ZV Hoogland. De sporters die in het water lagen kwamen met de schrik vrij.
"Uit een eerste onderzoek ter plaatse lijkt dat bij het ophalen van de brug een motorstoring was, waardoor een relais is doorgebrand en een deel van de brug is gevallen. Nader onderzoek zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. De brug wordt jaarlijks gekeurd en was goedgekeurd tot oktober 2017", laat de gemeente weten.
"Wat ik zelf het belangrijkste vind, is dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Dat is altijd de eerste primaire zorg in dit soort gevallen. Maar uiteraard moeten we heel goed uitzoeken wat hier is gebeurd", laat wethouder Buijtelaar weten aan RTV Utrecht.
Hij wilde niet ingaan op de vraag of achterstallig onderhoud aan het verouderde zwembad mogelijk tot dit incident heeft geleid. "De brug was goedgekeurd tot oktober 2017. Dat is een deel van het antwoord, maar het is nu echt nog te vroeg om daar uitspraken over te doen", zegt Buijtelaar
De brug ligt in het water en zal daar blijven liggen. "Beheerder SRO zal zorgen dat bezoekers veilig kunnen zwemmen", aldus de gemeente. Iedereen kan dinsdag dus komen zwemmen. Met de zwemverenigingen wordt contact gezocht om te kijken naar de mogelijkheden voor hun activiteiten.

Reactie sportwethouder Buijtelaar

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.