Onrust in Bilthoven door komst zendmast

DE BILT - Bilthovenaren maken zich grote zorgen over de mogelijke komst van een zendmast in woonwijk De Leijen. Ze vrezen voor hun gezondheid vanwege de umts-straling.
T-Mobile heeft een vergunning aangevraagd bij de gemeente om het 4G-netwerk te vergroten. De mast wordt 35 meter hoog. Bewoners zijn verontwaardigd over de gang van zaken.
"Als je die dekkingsgraad van Vodafone, T-Mobile en Tele2 bekijkt, dan is er in deze wijk voldoende dekking. Dus wij snappen niet waarom er nog een zendmast bij moet komen", aldus Ruud Lampe.

STRALING

Stralingsdeskundige Hans van Santen snapt de zorgen van de bewoners. "Ik heb voldoende ervaring opgedaan dat mensen er last van kunnen hebben. Ook dieren kunnen er hinder van hebben. Ik weet alleen niet hoe schadelijk de mast in Bilthoven is, daar doe ik geen uitspraken over."
De gemeente houdt dinsdagavond een hoorzitting over de kwestie. Bewoners kunnen daar onder meer hun bezwaren tegen de mast indienen.
Tot nu toe zijn er al 140 bezwaren ingediend. Zo hopen tegenstanders de vergunningsaanvraag van het telecombedrijf te kunnen dwarsbomen.

Bewoners vrezen de straling van de mast
Stralingsdeskundige legt uit hoe je de straling meet
Bewoners zijn bang en kwaad

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.