Utrechters doen vaak discriminatiemelding

PROVINCIE UTRECHT - Het aantal meldingen van discriminatie in de provincie is in 2016 ongeveer gelijk gebleven ten opzichte van een jaar eerder. Bij het meldpunt Artikel 1 Midden-Nederland kwamen er vorig jaar 354 meldingen binnen.
Het gaat om mensen die zelf zijn gediscrimineerd of getuige waren van discriminatie. Inwoners van de stad Utrecht melden discriminatie het vaakst; 135 keer. Daarmee steeg het aantal meldingen in die gemeente. Ook in Baarn, Houten, Vianen en Zeist steeg het aantal meldingen.

VEENENDAAL

Ook uit Veenendaal kwamen er opvallend veel meldingen binnen. Volgens meldpunt Artikel 1 Midden-Nederland is dat een vertekend beeld.
"Art.1 MN ontving van één melder uit Veenendaal twintig verschillende (doch serieuze) meldingen die allen betrekking hadden op een ongeoorloofde leeftijdseis in vacatures. De melder stoort zich aan de leeftijdseisen en maakte hiervan melding", aldus de Utrechtse organisatie.
Uit Eemnes en Renswoude is geen enkele melding binnengekomen. "Naast het doen van meldingen, weten ook steeds meer inwoners en organisaties uit de provincie Utrecht de weg te vinden naar Art.1 MN voor informatie en advies. Hierdoor kunnen we onze preventieve taak steeds beter uitvoeren", aldus directeur Mieke Janssen van Art.1 MN.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.