Graveeractie tegen fietsendiefstal in Utrecht

UTRECHT - In de Utrechtse wijk Lunetten hebben tientallen mensen hun fiets laten graveren. De gemeente wil met deze actie fietsendiefstal tegengaan. Vorig jaar werden er namelijk 475 tweewielers gestolen in Utrecht Zuid.
In 2016 werd in de stad Utrecht 4427 keer aangifte gedaan van fietsendiefstal. Dat blijkt uit onderzoek van Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Het werkelijke aantal diefstallen ligt hoger, want slechts 30 procent doet aangifte.

GRAVEERACTIE

De gemeente snapt dat een gegraveerd nummertje fietsendiefstal niet kan voorkomen. Maar volgens Jeanine van Zwam wordt het doorverkopen van een fiets zo wel moeilijker. "Deze actie is vooral bedoeld om mensen bewust te maken. Veel mensen zetten bijvoorbeeld hun fiets niet op slot als ze snel boodschappen doen. Dat is juist het moment waar op het kan gebeuren."
Zo werd de fiets van Dennis Schutter weer gevonden dankzij het nummer dat in zijn fiets gegraveerd stond. Hij is dan ook super enthousiast over de actie. "Ik raad iedereen aan om zijn fiets ook te laten graveren", aldus de Utrechter.
In totaal zijn er dinsdag zeventig fietsen gegraveerd.

Graveeractie in het Utrechtse Hoograven

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.