RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Den Dolder praat over gevaarlijke spoorwegovergang

1/2
DEN DOLDER -

ProRail wil het liefst een gevaarlijke kruising in Den Dolder sluiten, maar daardoor dreigt een belangrijke weg in het dorp afgesloten te worden. De gemeente Zeist gaat de verkeerssituatie onderzoeken. Woensdagavond is er een informatiebijeenkomst.

Binnenkort legt de gemeente in Den Dolder op allerlei plekken telslangen over de wegen om verkeerstellingen te kunnen doen. Ook worden camera's ingezet om beelden te maken rond de spoorwegovergang.

Het onderzoek moet antwoord geven op de vraag wat de meest verkeersveilige situatie voor de spoorwegovergang is en welke maatregelen genomen moeten worden. Op basis van het onderzoek neemt de gemeente een besluit.

De spoorkruising in Den Dolder is al sinds 2001 een doorn in het oog van de gemeente en omwonenden. ProRail wil de overgang het liefst sluiten, zodat ongelukken worden voorkomen. Eerder deze week botste in Harlingen een trein op een auto waarbij een peuter en vader om het leven kwamen.


DESASTREUZE GEVOLGEN

Ondernemers in Den Dolder zien een sluiting niet zitten. Boekwinkeleigenaar Jeroen Wol voorspelt "desastreuze gevolgen". "Dan vrees ik voor het voortbestaan van een aantal zaken. Dat staat buiten kijf."

Bij de spoorwegovergang komt er nu in ieder geval een tunnel voor fietsers en voetgangers ter hoogte van de Tolhuislaan. Met het onderzoek wordt ook onderzocht of de veiligheid van de spoorwegovergang daardoor verbeterd is.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -