Snoepwinkel De Zuurstok redt Avondvierdaagse

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Hoewel in steeds meer gemeenten kritiek klinkt op het overmatige snoepgebruik van kinderen tijdens de Avondvierdaagse, is het jaarlijkse evenement in Bunschoten juist gered door een snoepwinkel. "Een 1 aprilgrap? Nee, zeker niet", zegt Ellemiek Hagebeuk-Koelewijn, eigenaresse van De Zuurstok.
De snoepwinkel neemt de organisatie van het loopfestijn in Bunschoten over van sportvereniging Rebel. Deze club ziet er dit jaar vanaf omdat de jaarlijkse schoolsportdag in dezelfde week plaatsvindt.

ALLEEN 5 KM

De eigenaresse van de lokale snoepwinkel vond het zo erg dat de Avondvierdaagse niet doorging dat ze besloot om het evenement met een vriendin te organiseren van 9 mei tot en met 12 mei. Deelnemers kunnen alleen een afstand van 5 kilometer lopen. De 10 kilometer vervalt omdat dit te veel regelwerk is.
"Het is superleuk. De kinderen zijn natuurlijk blij en we hebben al mensen die zich aanmelden als vrijwilliger, bijvoorbeeld om het verkeer te regelen", vertelt de eigenaresse van De Zuurstok.

SNOEPEN

Dat uitgerekend een snoepwinkel het evenement organiseert, is enigszins opvallend. In een aantal gemeenten is juist ergernis over de grote hoeveelheden snoep die veel kinderen tot zich nemen tijdens de Avondvierdaagse.
In bijvoorbeeld Houten hebben (groot)ouders het advies gekregen om ook rauwkost te geven aan de wandelende zoetekauwen.

Gesprek met de eigenaresse van De Zuurstok

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.