Amersfoorts olifantje heet Yunha

AMERSFOORT - Yunha, zo heet het olifantje dat zaterdagavond werd geboren. Dat heeft DierenPark Amersfoort zojuist bekendgemaakt samen met burgemeester Bolsius. Een oma had de naam ingestuurd, omdat haar kleindochter ook zo heet.
"We hebben echt puur gekeken naar welke olifanten al leven in onze groep. En dat de naam een beetje overeenkomt, maar niet hetzelfde is. Het is een combinatie van letters die ook al voorkomt in onze familiegroep, want het moet allemaal wel een beetje bij elkaar klinken", aldus verzorgster Sandra Nijman.
Mensen konden tot woensdag hun suggestie voor een leuke naam insturen via Facebook. Het dierenpark had alleen aangegeven dat het een korte en stoere naam moest zijn. Uiteindelijk hebben de olifantenverzorgers zelf een naam gekozen uit meer dan vierduizend inzendingen die binnen zijn gekomen.

AZIATISCHE NAAM

Nijman: "We hebben alle namen gewoon op een hoop gegooid en toen zagen we heel veel namen voorbij komen die op elkaar leken. Elke naam had evenveel kans, maar het is natuurlijk een Aziatische diersoort. Dus daar hebben we de naam op afgestemd."
Het gaat ondertussen hartstikke goed met het olifantje. "Ze staat stevig op haar poten en vanochtend liep ze al een paar stapjes bij haar moeder vandaan. Dus dat gaat echt super", aldus verzorgster Sandra.
Yunha weegt nu rond de zestig à zeventig kilo. Ze groeit ongeveer een kilo per dag en dat komt door de melk die ze drinkt.
De band met haar broer is nog niet zo goed. Kyan is erg jaloers omdat hij minder vaak bij zijn moeder Indra kan zijn.

Verzorgster Sandra: Het gaat goed met het olifantje
Amersfoorts olifantje heet Yunha

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.