RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rijontzegging en taakstraf voor doodrijden wegwerker bij Woerden

WOERDEN/HARMELEN -

De vrachtwagenchauffeur die in 2014 een wegwerker bij Woerden doodreed krijgt een taakstraf en mag zes maanden niet meer achter het stuur zitten. Dat heeft de rechtbank in Utrecht donderdag gevonnist.

De 36-jarige man uit Lelystad had 's nachts meerdere signalen op de A12 tussen Woerden en Harmelen genegeerd en reed te hard over een afgesloten rijstrook. Hij botste tegen een stilstaande wagen van Rijkswaterstaat aan, die daardoor een serie botsingen veroorzaakte. Een wegwerker kwam tussen twee botsende voertuigen terecht en overleed ter plaatse. Een andere wegwerker raakte ernstig gewond.


MAXIMALE TAAKSTRAF

Volgens de rechter valt het zware ongeluk de vrachtwagenchauffeur aan te rekeken en is een maximale taakstraf van 240 uur gerechtvaardigd. Ook krijgt hij een rijontzegging van 18 maanden, waarvan 12 maanden voorwaardelijk. Hoe de man 40 tot 90 seconden lang alle signalen op de afgesloten rijbaan heeft kunnen missen blijft onduidelijk.

Het fatale ongeluk in oktober 2014 leidde de volgende morgen tot een verkeerschaos in de randstad, ook omdat er op meer plaatsen ongelukken gebeurden. Weggebruikers kregen via een NL-Alert het dringende advies om thuis te blijven of later van huis te gaan. De vakbond voor wegwerkers pleitte na het ongeval voor het volledig afsluiten van snelwegen bij werk aan de weg.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -