"Spreek bedrijf aan na afwijzen om achternaam"

UTRECHT - Honderdvijftig jongeren van allochtone afkomst zijn donderdagmiddag in Utrecht samengekomen om te praten over problemen met solliciteren. Volgens de gespreksleider van de bijeenkomst "Pak je toekomst" kunnen jongeren ook zelf iets doen om die problemen te voorkomen.
"Zo'n evenement als vanmiddag, dat biedt natuurlijk ook een enorm mooi platform voor mensen om daar te netwerken", aldus dagvoorzitter Pooja Mathoera. "Zelf het intitiatief nemen om de stoute schoenen aan te trekken en contact op te nemen met bedrijven. Het netwerken is heel belangrijk, vooral het in contact komen."

AANSPREKEN

Wie bewust niet uitgenodigd wordt vanwege zijn of haar achternaam, kan volgens Mathoera naar het College voor de Rechten van de Mens stappen. "Maar een bedrijf daarop aanspreken van hé, ik heb het idee dat jullie mij afwijzen om mijn achternaam, dat is al heel wat."
Jongeren die dat doen kunnen volgens haar vervolgens naar de media stappen. "Er zijn genoeg voorbeelden geweest waarbij mensen hebben gezegd, joh, jullie hebben mijn achternaam niet serieus genomen en mij vervolgens niet aangenomen. Er zijn mailtjes gelekt, er zijn telefoontjes gelekt."
De bijeenkomst vond plaats in de rechtbank in Utrecht.

Dagvoorzitter Pooja Mathoera over de bijeenkomst

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.