Jan Claussen voor even terug op het oude nest

© RTV Utrecht
LINSCHOTEN - Toneelvereniging Jan Claussen uit Linschoten is druk bezig de toneelzaal van De Vaart klaar te maken voor een Shakespearevoorstelling. De toneelspelers kregen een aantal jaar geleden te horen dat ze het gebouw niet meer mogen gebruiken.
Daarna weken ze uit naar een naastgelegen school. "Die zaal is goed voor repeteren, maar niet voor uitvoeringen", zegt Rienke Ankone van de toneelvereniging. "Daarnaast kunnen er minder mensen in en is het podium eigenlijk te klein."
VERVALLEN
Voor één keer mogen ze deze week terug naar de oude zaal in De Vaart. Maar daar is zoveel achterstallig onderhoud, dat alles door de leden zelf meegebracht moet worden om een voorstelling te kunnen geven.
"De coulissen bouwen we zelf, het doek achter het podium was verdwenen en hebben we nu moeten huren. Ook de verlichting was stuk'", zegt Remco van Es, de technische man van de toneelspelers. "Ik heb maar een bouwlamp meegenomen, anders zag ik mijn apparatuur niet eens. Eeuwig zonde."
STUK MET EXTRA BOODSCHAP
Wintersprookje van Shakespeare wordt morgen drie keer opgevoerd. Overdag voor twee scholen en 's avonds voor volwassenen. Ankone wil met haar vereniging een mooie show neerzetten, maar het toneelstuk heeft wat haar betreft een extra laag.
"We laten op deze manier zien dat De Vaart onmisbaar is voor Linschoten", zegt Ankone. "We hopen dat de gemeente dat nu ook gaat zien. Er is volgens het college geen geld voor onderhoud, maar als we samen de schouders eronder zetten kunnen we een heel eind komen."
"De Vaart is onmisbaar voor Linschoten"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.