Leerlingen willen naam Bilalschool zuiveren

AMERSFOORT - Leerlingen van de islamitische Bilalschool in Amersfoort willen de naam van hun school zuiveren. Volgens groep 8A is het onterecht dat de basisschool negatief in het nieuws komt. "Er waren problemen, maar die zijn weer opgelost", zegt de 12-jarige Nour.
Vorig jaar stuurde een groep anonieme ouders een brandbrief naar de onderwijsinspectie en de gemeente. Volgens de ouders is er sprake van intimidatie en wordt kritiek niet geaccepteerd. Begin deze week werd de brief opnieuw verstuurd.

PAMFLET

In groep acht maken leerlingen donderdagmiddag pamfletten. "Als titel: oneens met de brandbrief", zegt Nour. "Daaronder schrijven we dan wat we er van vinden." Nour en haar klasgenootjes zeggen dat het onterecht is dat hun school opnieuw onder vuur ligt.
Ook de directeur van de Islamitische school baalt dat enkele ouders opnieuw de brandbrief versturen. Volgens interim directeur Jessica van Zuidam maakten ouders zich in het verleden terecht zorgen. "Er is een plan van aanpak gemaakt", zegt Van Zuidam. "We laten de ouders zien waar we mee bezig zijn."
In de brandbrief wordt onder andere gesproken over mishandeling van een leerling. RTV Utrecht heeft met de moeder van de desbetreffende leerling gesproken. "Zij vindt juist dat de directie van de school de mishandeling heel goed heeft opgelost. De invalleerkracht is ontslagen en deze moeder staat absoluut niet achter de brandbrief", zegt verslaggever Rik Dogger.

VERTROUWEN

Volgens de interim-bestuurder is er sinds dit schooljaar duidelijk verandering zichtbaar. "Bijna alle toetsen zitten boven de norm. En ook groeit de school. We krijgen er volgend jaar een groep bij. Dus ouders krijgen steeds meer vertrouwen in wat we aan het doen zijn."
Van Zuidam hoopt dat de ouders uit de anonimiteit willen treden en het gesprek willen aangaan. De leerlingen van groep 8A hebben hun pamflet inmiddels in de school opgehangen. "De school heeft eigenlijk niets verkeerd gedaan", besluit Nour.

Leerlingen willen naam Bilalschool zuiveren

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.