PvdA vreest "veramsterdammisering" Utrecht

UTRECHT - De Utrechtse PvdA wil geen soepelere regels voor horeca in de binnenstad. Dit om te voorkomen dat Utrecht op Amsterdam gaat lijken, waar de hippe koffietentjes en wafelwinkels als paddenstoelen uit de grond schieten.
"Als de stad alleen een monocultuur wordt en we de stad in de uitverkoop doen, dan is er te weinig diversiteit en is het niet meer aantrekkelijkheid voor andere bedrijvigheid, zoals nu in Amsterdam met het toerisme gaande is", aldus PvdA-fractievoorzitter Marleen Haage in het radioprogramma Utrecht Komt Thuis van RTV Utrecht.

VOORUITZIEN

Ze zegt dat het in Utrecht nog niet zover is. "Maar het is ook verstandig om er op tijd al over na te denken. Regeren is vooruitzien. (...) Soms moet je ook plekken aanwijzen waar misschien geen bedrijvigheid mag komen, maar waar plek is voor cultuur, parken of andere mooie dingen."
VVD-fractievoorzitter Dimitri Gilissen is het daar niet mee eens. "Er zijn natuurlijk plekken in de stad waar niet zo snel horeca zal komen. Maar de plekken waar het wel kan, de pleinen, Vredenburg, Neude, dat zijn plekken waar je volgens mij echt wel ruimte zou moeten geven voor leuke terrasjes en voor die vernieuwende concepten."

VOORSTEL

Het stadsbestuur is nu bezig om een voorstel te maken voor het veranderen van de regels voor horeca. De gemeenteraad zal zich daar waarschijnlijk vlak voor de zomervakantie over uitspreken.

Marleen Haage (PvdA) in discussie met Dimitri Gilissen (VVD)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.