Die jaknikker in Zegveld was een 1 aprilgrap. Toch?

© RTV Utrecht / Anne-Marie Verhagen
ZEGVELD - Voor de meeste mensen was het geen verrassing dat het om een 1 aprilgrap ging. Maar de jaknikker stond er wél echt. Het was een project van Wout Verweij, gepensioneerd en erg handig. Aan de jaknikker werkte hij ongeveer twee weken. Aan alle details was gedacht: zo stond er ZAM-OIL op de jaknikker, wat staat voor Zegveldse Aardolie Maatschappij.
Verweij kreeg een paar boze reacties van dorpsbewoners, maar over het algemeen kon iedereen zijn grap waarderen. De buurvrouw van Verweij maakte als tegengrap zelfs een protestbord met daarop: 'Nee tegen de jaknikkers'.
BOODSCHAPPENLIJSTJES
In onze regio waren zaterdag [link]http://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1597302/1-aprilgrap-of-toch-niet.html|nog veel meer 1 aprilgrappen[/link].
Zo maakte Archief Eemland in Amersfoort afgelopen week bekend dat het boodschappenlijstjes gaat verzamelen van inwoners. Daar trapten niet veel mensen in, bekende het informatiecentrum zaterdag. "Ondanks de media-aandacht liet slechts een enkele Amersfoorter zich foppen en leverde een lijstje in."
Maar de grap had ook een serieuze boodschap. Er wordt steeds meer digitaal gewerkt en dat betekent dat papieren documenten steeds schaarser worden. "Voor ons is dit een nieuwe opgave", vertelde directeur Ina Loovers.
MAARTEN VAN ROSSEM
Ook RTV Utrecht nam kijkers bij de neus. De uitzending van het tv-programma De Kwestie ging deze week helemaal over 1 aprilgrappen. Aan het eind werd verkondigd dat Maarten van Rossem toe is aan een wat 'actievere rol' en dat hij de presentatie van het tv-programma overneemt van Jurg van Ginkel.
Zelfs de opmerking "De 1 aprilgrap blijft onverminderd populair dus er is maar één conclusie, blijf goed opletten" die aan de aankondiging van het vertrek vooraf ging, was voor sommige mensen niet genoeg reden om te vermoeden dat het om een 1 aprilgrap ging.
Fans van Van Ginkel hoeven zich echter geen zorgen te maken: de boomlange comedian blijft het programma de komende tijd gewoon presenteren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.