RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Al-Fitrah moskee maakt brief aan gemeente openbaar

UTRECHT -

De al-Fitrah moskee in Utrecht heeft een brief openbaar gemaakt waarin ouders van leerlingen burgemeester Van Zanen vragen hun keus te accepteren en respecteren.

De brief is vorige week aan de burgemeester overhandigd. Aanleiding is de aankondiging van een tweede onderzoek naar de lessen die de al-Fitrah moskee aanbiedt aan kinderen.

Over de conclusies van het eerste onderzoek, gedaan door het Verwey-Jonker instituut, verschillen de meningen. De moskee spreekt zelf over positieve conclusies. Raadsleden in Utrecht wijzen op mogelijke risico's die uit het onderzoek naar voren komen. Zo bestaat de kans dat kinderen moeilijker aansluiting vinden bij de westerse samenleving. De raad vroeg dan ook om een tweede onderzoek en het stadsbestuur ging daar vorige week in mee.


JURIDISCHE STAPPEN

De moskee zei eerder al tegen RTV Utrecht niet mee te willen werken aan zo'n tweede onderzoek. Imam Salam sprak over juridische stappen om zo'n onderzoek tegen te houden. Die juridische stappen worden in de brief van de ouders niet genoemd. Wel spreken de ouders van ongewenste bemoeienissen van de overheid.

In de brief wordt gesteld dat de lessen juist voorkomen dat jongeren in de criminaliteit belanden of radicaliseren. Wij wensen slechts in alle rust onze vrijheid van godsdienst te kunnen belijden, zo is in brief te lezen.

De moskee maakt de brief nu openbaar omdat imam Salam het gevoel heeft dat de mening van de ouders niet serieus genomen wordt.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -