"Panda-reis is meer waard dan spullen"

RHENEN - Ervaringen zijn meer waard dan spullen. Daarom heeft Sergio Bena 7.500 euro over voor een vierdaagse reis naar China. Hij en zijn vriendin Kim Brantjes vergezellen volgende week reuzenpanda's Xing Ya en Wu Wen op hun overtocht naar Rhenen.
Eigenlijk had het een verrassing voor Kim moeten zijn, maar een verslaggever van RTV Utrecht stak Sergio per ongeluk de loef af, zegt Kim op Radio M Utrecht. Nog voor haar genereuze vriend de kans kreeg om te vertellen welk cadeau hij voor haar had georganiseerd vroeg de omroep haar al om een reactie. Ze is er niet minder blij om.

VOOR DE GRAP

Ouwehands Dierenpark had voor de komst van de reuzenpanda's
in de veiling. Kim, die gek is op de bijzondere dieren met hun hoge aaibaarheidsfactor, zag het Facebookbericht en 'tagde' haar vriend. Voor de grap, zegt ze, maar Sergio bracht zonder dat ze het wist een serieus bod uit.
Kim en Sergio vliegen zondag met een delegatie naar China om de panda's naar Nederland te halen. Na een rondleiding langs het fokcentrum en een traditionele afscheidsceremonie keert het gezelschap woensdag alweer terug voor een groots onthaal op Schiphol en in Rhenen. Een heel bijzonder cadeau, vindt Kim. "Het is een unieke kans om dichtbij de dieren te komen en te praten met mensen die er veel van weten."

ERVARINGEN

Hoewel Kim het bedrag dat haar vriend ervoor neertelt hoog vindt voor vier dagen, is het voor het stel ook weer niet ongebruikelijk om veel te besteden aan een leuke trip. "We reizen veel en geven veel uit aan vakanties, omdat we ervaringen belangrijker vinden dan spullen. Mijn vriend kan het betalen. Hij vindt het het waard en ik vind dat erg lief."

Kim Brantjes op Radio M Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.