Zeven Utrechtse brouwers maken biertje: Sterk Water

UTRECHT - Sterk Water is de naam van een nieuw Utrechts biertje, gemaakt door zeven lokale brouwerijen.
Het idee voor samenwerking ontstond toen bij Tomas Schroën, beter bekend als De Bierverteller, alvleesklierkanker geconstateerd werd. Gezocht werd naar een toepasselijke manier om geld in te zamelen.
Op initiatief van 'U are here magazine' besloten Maximus, Oproer, VandeStreekBier, De Kromme Haring, Duits & Lauret, CEAUX en Brouwerij Hommeles de handen ineen te slaan. Ontwerper Leffe Goldstein en het team van De Bierverteller maakten de groep compleet.
Samen bedachten ze Sterk Water, een blond bier met tarwe, haver, kurkuma en groene thee. De keuze voor deze ingrediënten is niet toevallig. "Haver staat bekend om de zuiverende werking op de alvleesklier. Kurkuma en in het bijzonder het bestanddeel curcumine is aantoonbaar ondersteunend in de bestrijding van kanker en heeft evenals groene thee een heilzame werking."
De lancering is tijdens het Utrechts Bierbrouwers Festival PINT op 27 mei in De Fabrique. De opbrengst wordt aan 'Support Casper' gedoneerd. Deze organisatie steunt met donaties onderzoek naar nieuwe en innovatieve behandelmethoden van alvleesklierkanker.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.