RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nieuwe afleveringen Westbroek: bloeddonoren voor gewonde honden gezocht

1/2
UTRECHT - Vanaf deze week start op RTV Utrecht een nieuwe serie programma's met Henk Westbroek. Op zijn eigen wijze duikt Henk in onderwerpen die hem na aan het hart liggen. In de eerste aflevering van de nieuwe reeks gaat het over een tekort aan donorbloed voor honden in onze regio. Het programma is al te zien bij dit artikel en komt dinsdag op tv.

Elk jaar hebben ernstig zieke en gewonde honden 150 tot 200 keer een bloedtransfusie nodig om te kunnen overleven. Daarvoor is zo'n 75 liter hondenbloed nodig. En daar is een enorm tekort aan.

Ook Henk heeft dat ervaren. Hij vertelt erover terwijl hij zijn nieuwe pup Jojo uitlaat. "Dit is Jojo. (...) Twee honden terug had ik er precies zo een, die is maar een jaar oud geworden. Die vrat zich, je ziet het Jojo doet het ook met haar scherpe tandjes, door de riem heen en die brak. Ze rent die kant op en 200 meter verderop word ze, man kon er niks aan doen, door een auto aangereden. En ze leefde nog, maar ze is doodgebloed, want er was geen hondenbloed."

Niet elke hond kan zomaar donor worden. We zijn bij een donatie van Breezy. Breezy is geboren in de Universiteitskliniek. Ze is een hele speciale hond omdat ze vaak meewerkt aan anatomielessen voor de dierenartsen en ook eens in de 6 weken bloed geeft.

Om voor bloeddonatie in aanmerking te komen moet een hond:

- 10 minuten stil kunnen liggen
- minstens 25 kilo wegen
- minstens 1 jaar en maximaal 8 jaar oud zijn
- gezond zijn
- niet in het buitenland geweest zijn

Voldoet uw hond aan de voorwaarden en wilt u uw hond aanmelden? Stuur een mail naar: bloedbank_ukg@UU.nl.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -