RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Aanleg kunstgras Montfoort vertraagd door discussie rubberkorrels

1/2
MONTFOORT - Montfoort moet de aanleg van drie kunstgrasvelden en mogelijk de bouw van een nieuw schoolgebouw uitstellen. Volgens wethouder Ineke Langerak is dat nodig nu de gemeenteraad het college heeft opgedragen om eerst alternatieven te zoeken voor de omstreden rubberkorrels op de velden.

Over de veiligheid van rubbergranulaat is de laatste tijd veel te doen, ook al is het voorlopige oordeel van het RIVM dat de korrels niet schadelijk zijn voor de gezondheid. De gemeente wilde de stof op de nieuwe velden laten gebruiken. Een aantal bezorgde moeders in Montfoort protesteerde tegen het plan.


ANDERE STOFFEN

Maandagavond nam de gemeenteraad een motie aan, waarin de wethouder wordt opgeroepen om komende maand te onderzoeken of er ook andere stoffen op het kunstgras gebruikt kunnen worden. Wethouder Langerak zegt tegen RTV Utrecht dat ze nu eerst met de betrokken sportclubs gaat praten. Eind juni brengt ze verslag uit aan de raad.

Langerak verwacht dat de kunstgrasvelden nu niet, zoals eerder gepland, deze zomer klaar kunnen zijn. Volgens haar kan de vertraging zelfs tot volgend jaar uitlopen. Zelfs de bouw van een nieuw scholencomplex, ook onderdeel van de plannen, kan gevolgen ondervinden, maar de wethouder wil eerst zekerstellen dat er onder de raadsleden voldoende draagvlak is.


MEERKOSTEN

Over mogelijke alternatieven en de eventuele meerkosten zal de gemeenteraad uiteindelijk een beslissing moeten nemen. Langerak zegt dat een stof die op dit moment in beeld is al voor 60.000 euro extra per veld zorgt.

Montfoort is de tweede gemeente in de provincie Utrecht waar een meerderheid van de gemeenteraad twijfelt over de veiligheid van rubbergranulaat. Eerder besloot de raad in Baarn om het rubber van alle kunstgrasvelden te verwijderen. Toen RTV Utrecht in februari een rondgang langs de Utrechtse gemeentes maakte onthield Montfoort zich nog van commentaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -