Mogelijk gedenksteen voor slachtoffer trapongeluk

UTRECHT - Utrecht overweegt een gedenksteen te plaatsen bij de trap waar vorig jaar een man omkwam bij het trapongeluk tijdens de Muzikale Botenparade. Dat staat in een brief van het college van burgemeester en wethouders.
In de brief staat verder dat het gebruik van de werftrappen langs de Oudegracht tijdens evenementen strenger gecontroleerd zal gaan worden. Ook zal de gemeente tijdens grote drukte extra dranghekken langs de monumentale hekwerken bij de grachten plaatsen.
Op de trappen mag maar een beperkt aantal mensen aanwezig zijn en er op de trappen mag niet worden stilgehouden. Wanneer de ruimte op de werf vol is, worden geen mensen meer toegelaten, zodat stagnatie op de trappen wordt voorkomen.
Utrecht neemt de maatregelen naar aanleiding van de aanbevelingen van de commissie-Schutte. Deze onderzocht het trapongeval in de Utrechtse binnenstad.
De gemeente liet eerder al weten 550.000 euro uit te trekken om in de toekomst ongelukken bij evenementen te voorkomen. Zo worden zeven werftrappen vervangen, stelt de gemeente nieuwe veiligheidsprotocollen op en worden evenementlocaties verbeterd.
De slachtoffers van het trapongeluk worden op 5 augustus herdacht tijdens een bootconcert, een sobere versie is van de Muzikale Botenparade.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.