Rechter veroordeelt leden Poolse fietsendiefbende

PROVINCIE UTRECHT - Drie Poolse mannen uit Bunschoten zijn veroordeeld voor het helen van een groot aantal dure fietsen. Twee van hen hebben zelf ook fietsen gestolen.
Een 25-jarige verdachte krijgt vijf maanden cel. Hij ging tijdens de schorsing van zijn voorarrest door met zijn illegale praktijken. De twee anderen krijgen 150 dagen cel waarvan 52 dagen voorwaardelijk.
Er waren nog twee verdachten, maar bij hen kan de grootschalige heling niet worden bewezen. Wel kregen zij lichte straffen voor fietsendiefstal en het verduisteren van een identiteitskaart.

MEGABUIT

De
kwam aan het rollen toen in juli vorig jaar bij een bungalow in Bunschoten heel veel gestolen fietsen werden gevonden. In totaal waren ze bijna 50.000 euro waard.
Ook lagen in de bungalow stickers met vermoedelijk valse framenummers, lege verpakkingen met fietssloten en meerdere valse sleutels. De fietsen waren gestolen uit plaatsen als Amersfoort, Zeist en Bunschoten.

CRIMINELE ORGANISATIE

Het vijftal is door de rechter niet veroordeeld voor deelname aan een criminele organisatie. "Op basis van dit korte tijdsbestek kan niet worden gesproken van een duurzaam samenwerkingsverband."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.