RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen rubberkorrels: "Streep door Jeugdplan MSV'19"

1/2
MONTFOORT - Voetbalclub MSV'19 uit Montfoort is teleurgesteld dat de gemeenteraad de aanleg van extra kunstgrasvelden op de lange baan schuift. De raad besloot maandagavond dat het college eerst moet zoeken naar een alternatief voor de rubberkorrels op de velden van de nieuw aan te leggen Sportcampus. Een meerderheid is er niet van overtuigd dat de korrels veilig zijn.

MSV'19-voorzitter Gijsbert Klein zegt dat zijn club twee extra kunstgrasvelden hard nodig heeft om te kunnen groeien. "We hebben een Jeugdplan opgesteld waarmee we voetballertjes willen opleiden. Dan moet de accommodatie goed zijn. Nu hebben we slechts één kunstgrasveld en de rest is zo overbelast dat we soms maar op een kwart veld kunnen trainen als het geregend heeft."


RIVM-ONDERZOEK ONVOLLEDIG

De raad luisterde voor ze maandagavond een beslissing nam goed naar bezorgde moeders die vraagtekens zetten bij de onderzoeken naar eventuele gezondheidsrisico's van de rubberkorrels door de GGD en het RIVM. Volgens Klein snapt hij de onrust wel, maar moet die niet overtrokken worden.

"Het RIVM en de GGD zijn geen misselijke instanties. Die oordelen in hun rapporten dat spelen op kunstgrasvelden met rubberkorrels geen gevaar oplevert. Wij hebben intern ook best discussie gehad, maar volgen de conclusies uit de rapporten. Dat doet onze buurman V.V. Montfoort trouwens ook", stelt hij.


DUURDER ALTERNATIEF

Of de velden op korte termijn, het liefst voor aanvang van het volgende seizoen, toch aangelegd kunnen worden is maar zeer de vraag. Een alternatief voor de rubberkorrel is namelijk veel duurder en dat is voor een gemeente met weinig financiële middelen lastig.

"Als de raad daar toch heel veel extra geld voor uit wil geven, dan zou dat mooi zijn. Maar naar een ander middel grijpen is niet direct een oplossing. Naar die stoffen is helemaal geen onderzoek gedaan dus weet je niet wat je precies op die velden strooit", stelt Klein.


KURKKORRELS

Bij sommige clubs in de regio is gekozen voor kurkkorrels op de kunstgrasvelden. Die optie wijst Klein op voorhand al af. "Als het hard regent, gaat dat als het ware drijven op het veld. Om algengroei en schimmels tegen te gaan moeten de velden ook met een chemische stof gereinigd worden. Daarnaast vinden onze spelers dat geen geschikte ondergrond om wedstrijden op te spelen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -