Plannen Voorstaat Vianen ter discussie

VIANEN - De gemeenteraad in Vianen praat dinsdagavond over de nieuwe indeling van de Voorstraat. De straat gaat begin 2018 op de schop, maar wat er precies gebeurt ligt nog niet vast.
De winkelstraat in de stad is nu rommelig en er is veel leegstand. Om dit aan te pakken heeft de gemeente samen met de ondernemersvereniging en bewoners een plan gemaakt voor de nieuwe inrichting.
In de Voorstraat wordt de auto "te gast", de maximumsnelheid 15 kilometer per uur en het blijft éénrichtingsverkeer. Daarnaast moet de noordkant van de straat bereikbaar blijven voor verkeer.

WEERSTAND

Het is vanavond aan de gemeenteraad om hierover te praten. In de aanloop naar het ontwerp voor een nieuwe inrichting van de straat stuitten eerdere plannen van wethouder Frank Meurs op weerstand van bewoners. In februari zijn ook de bewoners met de gemeente en de ondernemers om de tafel gaan zitten.
Het plan dat vanavond ter discussie staat kan wel rekenen op draagvlak van bewoners en ondernemers. Voorzitter van de Ondernemersvereniging Vianen Dick Barelds hoopt dan ook dat de plannen door de gemeenteraad worden overgenomen.

SPANNEND

"Bij de raadsleden leeft een gevoel dat de plannen afwijken van de visie voor de Voorstraat maar wij zijn van mening dat dit niet veel afwijkt", aldus Barelds. "Dus het wordt een spannende raadsvergadering."
Daarnaast is hij bang dat het draagvlak verdwijnt als de gemeenteraad aanpassingen wil. "En dan is alle energie van de afgelopen maanden voor niets geweest."

NOORDKANT

De Voorstraat moet gezelliger worden en mensen moeten er niet alleen komen om snel de boodschappen te doen. Daarom is in de plannen meer ruimte voor terrassen in de Voorstraat.
In het plan staat dat de noordkant van de straat een plein moet worden voor horeca en evenementen. De parkeergelegenheid verdwijnt en tijdens evenementen zal dit deel worden afgesloten voor verkeer. De raad zal zich vanavond uitspreken over deze plannen. Er zijn ook raadsleden die meer zien in het volledig afsluiten van de noordkant van de straat.

DEFINITIEF

Het definitieve ontwerp wordt in de zomer aan de gemeenteraad voorgelegd. In januari 2018 zullen de werkzaamheden in de Voorstraat beginnen.

Plannen Voorstaat Vianen ter discussie

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.