Bibliotheek Zeist mogelijk naar V&D-pand

ZEIST - Inwoners van Zeist kunnen in de toekomst mogelijk een boek lenen in het voormalige V&D-pand aan de 1e Hogeweg. De gemeente zegt tegen RTV Utrecht te onderzoeken of het mogelijk is om de bibliotheek naar het leegstaande gebouw in het centrum te verhuizen.
Nu zit de bibliotheek nog in De Klinker, een paar honderd meter verderop aan de Markt. Als het plan van de gemeente lukt, zouden ook de andere voorzieningen uit De Klinker meeverhuizen. Het gaat dan om het Kunstenhuis en de muziekschool. Toch is een verhuizing geen eenvoudige beslissing. Het oude V&D-gebouw is niet van de gemeente en dus moet eerst de eigenaar overtuigd worden.

VERSCHILLENDE OPTIES

De gemeente hecht er veel waarde aan dat het leegstaande gebouw in het centrum van het dorp weer open gaat. "We vinden het als gemeente erg belangrijk dat er een goede nieuwe functie komt voor het winkelpand waar tot vorig jaar de V&D gevestigd was. Daarom onderzoeken we verschillende opties".
Wat de andere mogelijkheden voor het V&D-pand zijn, wil de gemeente in dit stadium nog niet zeggen. Wel benadrukt Zeist dat alle opties nog worden overwogen.

BIJNA EEN JAAR

Het V&D-pand aan de 1e Hogeweg staat al bijna een jaar leeg. Begin vorig jaar ging de winkelketen failliet en daardoor moesten de grote winkels noodgedwongen dicht. In onze regio ging het om vestigingen in Utrecht, Amersfoort, Veenendaal en Zeist.
In de vestiging in Zeist zat nog enige tijd een outletwinkel van de Hema.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.