Nieuwe Hoog Catharijne geopend: groter en rustiger

UTRECHT - In de binnenstad van Utrecht zijn vanochtend de deuren opengegaan van het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. In totaal krijgt het gebied er 17.000 vierkante meter aan winkelruimte bij. Er is jaren aan het nieuwe gebied gewerkt.
In het vernieuwde winkelcentrum komen onder meer een Nike flagshipstore van 1.100 meter groot, een winkel van Yves Rocher en een van de eerste Five Guys van het land. Ook veel bekende Nederlandse merken zoals: Sissy Boy, WE, Men At Work en Jeans Centre zijn vertegenwoordigd. De aangekondigde mega-Vapiano met dakterras komt later in het jaar in het gedeelte bij Stationsplein oost.
Op Facebook hield RTV Utrecht live een rondleiding door het vernieuwde gedeelte. Terugkijken kan hier.
Hoog Catharijne opende in 1973 de deuren. Het winkelcentrum kwam veelvuldig in het nieuws, met bijvoorbeeld een chocoladebad voor klanten en oplaadkluisjes voor mobiele telefoons. Maar er was ook minder goed nieuws. Zo zorgde het vertrek van de V&D voor een grote klap voor andere winkeliers.

ONTWIKKELING

Jaarlijks brengen meer dan 26 miljoen mensen een bezoek aan Hoog Catharijne. De verwachting is dat dit aantal alleen maar verder gaat groeien. Operationeel directeur Sarah Vehmeijer van eigenaar Klépierre: "Utrecht is enorm in ontwikkeling. Bovendien ligt Hoog Catharijne naast een drukke hub, het NS-station."
In het nieuwe winkelcentrum moeten passanten en het winkelend publiek volgens haar veel makkelijker (en rustiger) de weg kunnen vinden. Er zijn twee hoofdpassages en een aantal vertakkingen. "Hoog Catharijne sluit met de nieuwbouw weer aan op de binnenstad."

DECEMBER

De opening van het nieuwe deel (het entreegebouw en de noordpassage) van Hoog Catharijne is nog maar een voorproefje. In december gaat er ook een nieuwbouwvleugel open. Verder wordt er nog grondig verbouwd. In 2019 moet het gehele herontwikkelde winkelcentrum officieel opengaan.
Ook stroomt de Catharijnesingel binnen een aantal jaren onder het gebouw door. In 2020 kunnen mensen weer, net als vroeger, in een boot rond de binnenstad varen.

Verslaggever Nina van Oostrum in Hoog Catharijne
Chocobad voor shoppers Hoog Catharijne (2013)
Lege telefoonbatterij op Hoog Catharijne verleden tijd (2015)
Winkeliers Hoog Catharijne betreuren vertrek V&D (2016)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.