Amersfoort praat over bouw nieuwe woningen

AMERSFOORT - In Amersfoort wordt vanavond gesproken over de bouw van duizenden nieuwe woningen. Kiest de stad voor hoogbouw zodat er meer per vierkante meter bewoond kan worden, of wijkt Amersfoort uit naar de stadsgrenzen?
Aan de hand van een aantal stellingen wordt een panel met bouwdeskundigen gevraagd hun visie over de stad te delen. Bezoekers mogen meepraten en hun mening geven. Initiatiefnemer D66 heeft nog geen duidelijke voorkeur waar er gebouwd moet worden.

HOOGBOUW

"Bij de Eemhaven zijn veel mensen tegen de plannen voor hoogbouw omdat het veel licht wegneemt. We begrijpen dit wel en daarom gaan we graag met mensen in gesprek over de vraag waar die hoogbouw dan wél zou kunnen staan", zegt D66-fractielid Noëlle Sanders.
Volgens Sanders moet er voor hoogbouw wel een fatsoenlijke openbare ruimte zijn. "De focus bij hoogbouw moet op straat liggen, je moet er bijvoorbeeld aangenaam kunnen lopen." Ook denkt de D66'er aan ruimte voor winkels.
Nieuwbouw van woningen is hard nodig in de stad: de wachttijd voor een sociale huurwoning is volgens D66 inmiddels opgelopen tot tien jaar. "Dit heeft te maken met de inhaalslag met de uitgestelde vraag tijdens de crisis. Daarnaast is er een enorme toename van het aantal eengezinshuishoudens."
De avond wordt georganiseerd in Grand Café Halewijn en start om 19.30 uur.

Noëlle Sanders over woningbouw in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.