PVV wil in zes Utrechtse gemeenten meedoen

PROVINCIE UTRECHT - De PVV wil volgend jaar maart in zes van de 26 Utrechtse gemeenten meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens het AD gaat het om Stichtse Vecht, Wijk bij Duurstede, Vianen, Nieuwegein, Lopik en Bunschoten.
Op dit moment is de partij van Geert Wilders nog maar in twee gemeenten in Nederland actief, namelijk in Den Haag en Almere. In heel Nederland wil de partij in zestig gemeenten meedoen. Het gaat vooral om plaatsen waar de PVV veel aanhang heeft, zoals in Spijkenisse en Edam-Volendam.
Volgens PVV-statenlid René Dercksen is voor de zes gemeenten gekozen omdat zijn partij daar succes had tijdens de Tweede Kamerverkiezingen en de verkiezingen ervoor. "We zijn daar vaak tweede of derde partij, soms zelfs eerste partij. Ook hebben we gekeken naar waar we goede mensen kunnen krijgen."
Als voorbeeld noemt Dercksen de gemeente Bunschoten. "Daar is al een partij actief die veel affiniteit heeft met de PVV." Hij doelt op de Spakenburgse Vrijheidspartij van fractievoorzitter Peter Frans Koops, die een tijd terug al aangaf open te staan voor de PVV. "Voor mij zelf zou het kunnen betekenen dat ik actief zou kunnen worden in een PVV-afdeling", schreef hij toen.

VIANEN

Overigens zijn er volgend jaar maart geen gemeenteraadsverkiezingen in Vianen vanwege de mogelijke
. Pas als de fusie rond is, zullen er verkiezingen plaatsvinden in de fusiegemeente.
In het AD zegt Wilders dat de "tijd rijp is voor een volgende nieuwe stap voor de PVV". De voorman van de partij is van plan om de betreffende gemeenten te gaan bezoeken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.