Drie aanhoudingen na trekken vuurwapen op Vleutenseweg

UTRECHT - Een man heeft aan het begin van de avond een vuurwapen getrokken op de Vleutenseweg in Utrecht. Agenten hebben later na een achtervolging drie mannen opgepakt.
De politie zegt dat er door mensen in en rond een café een man met een vuurwapen is gezien. De man liep op straat en is daarna in een auto op hoge snelheid gevlucht. De politie kreeg die melding om 17.15 uur.

SLACHTOFFER

Op Twitter zegt een omstander dat er waarschijnlijk geprobeerd is om iemand neer te schieten. Het wapen zou echter niet gewerkt hebben. Het beoogde slachtoffer zou daarna het café in gerend zijn. De politie kan dit verhaal niet bevestigen en spreekt van een bedreiging.
Op de Schönberglaan is kort na het incident, om 17.20 uur, een auto in brand gevlogen. Volgens omstanders zou dit de vluchtauto van de man met het wapen zijn.

ENORME VLAMMEN

Een buurtbewoner zag de auto in brand vliegen en maakte een foto. "Ik hoorde een auto toeteren en zag toen rook uit de auto komen", vertelt hij. "Daarna zag ik enorme vlammen. De ramen bleven breken en ik hoorde een flinke knal. Daarna arriveerde de politie en iets later de brandweer."
Een woordvoerder van de politie zegt dat de brandende auto inderdaad leek op de vluchtauto. Surveillerende agenten zagen in de buurt een andere auto op hoge snelheid langsrijden. "Dat trok hun aandacht. Zij gaan achter deze verdachte auto aan. Deze auto wordt later aangetroffen op de Proostwetering."

ACHTERVOLGING

De inzittenden stapten daarna over in een andere auto. "Hier zijn wij ook achteraan gegaan. En deze korte achtervolging eindigt bij een benzinepomp op de Proostwetering. In die auto zaten drie personen. Deze mannen hebben we aangehouden op verdenking van betrokkenheid."
De politie heeft onderzoek gedaan op alle locaties, aldus de woordvoerder. "En er wordt gekeken of alle incidenten verband met elkaar hebben."

Politiewoordvoerder Maren Wonder over de zaak
Politie doet onderzoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.