Panda-update: Chinese pers keurt pandastad Rhenen: "Perfect!"

RHENEN - Af en aan loopt directeur Robin de Lange Pandasia in. Elke keer weer gevolgd door een groep Chinezen. De pers wil alles weten over het Rhenense pandaverblijf.
"Iedereen weet dat panda's naar Nederland komen. Dit is ook groot nieuws in China", zegt één van de verslaggevers. Het is onze schat. Dus als er een panda naar het buitenland gaat, trekt dat veel aandacht."
De Chinese pers verzamelde zich massaal in Ouwehands voor een rondleiding in het verblijf en in de stad. Ze zijn zichtbaar onder de indruk van Pandasia: "Het lijkt wel alsof ik de verboden stad in Beijing inloop. Prachtig!"

VRIENDSCHAP

Directeur Robin de Lange is inmiddels wel wat gewend, maar is toch onder de indruk. In de camera van allerlei mobieltjes doet hij telkens zijn verhaal: "Ik hoorde net dat het direct gestreamd werd. Daar keken meteen 2 miljoen mensen naar. Ongelofelijk!"
Na een rondje door het park, loopt de delegatie onder leiding van burgemeester Hans van der Pas door de stad Rhenen. Ze zien alle panda-etalages, pandagebakjes, panda-ijs en ook de pandavlaggen springen in het oog. "Het is een mooi rustig plekje. De panda's zullen het leuk vinden hier."

PERFECT

De Chinese pers ziet het wel zitten om de panda's naar Rhenen te laten komen: "Dit is een symbool van vriendschap. Dit is een groot cadeau van vertrouwen." Maar de Chinese invloed was dan ook groot op het project.
Vakmannen uit China bouwden het verblijf. Veel materiaal van Pandasia kwam uit China. En de panda's worden niet van Ouwehands, maar huurt de dierentuin van China. Alles moet perfect zijn rond de panda's, zeggen ook de journalisten in het dierenpark. Maar volgens een verslaggeefster hoeft Ouwehands zich daar geen zorgen over te maken: "Alles is perfect!"

Chinese pers keurt pandastad Rhenen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.