Utrechtse putdeksel van 99 jaar oud

UTRECHT - De afgelopen weken is RTV Utrecht op zoek naar de oudste putdeksel in de provincie. Sinds vandaag hebben we een nieuwe koploper in die competitie: een deksel uit 1918.
De deksel die tot vandaag aan de leiding ging, ligt op de statige Maliebaan. Het is een klein rond dekseltje dat gemaakt lijkt in het Belgische Luik. Maar deze deksel is nu geklopt door een meer standaard putdeksel in de Utrechtse Mecklenburglaan, vlakbij het Wilhelminapark. Deze deksel stamt uit 1918 en is daar duidelijk neergelegd door de gemeente Utrecht.

SPELFOUT

In onze zoektocht naar oude putdeksels zijn we veel vreemde deksels tegengekomen, zoals eentje in de Brigittenstraat, die heeft een spelfout. Er staat 'Gemeente Utrehct' op. Wat verder opvalt is dat deksels met een naam en een jaartal eigenlijk alleen voorkomen in de voormalige gemeente Zuilen en in de stad Utrecht.
De deksel in de Mecklenburglaan werd ontdekt door Paul Versteegen. Hij is ook al verantwoordelijk voor de vondst van deksel uit 1919 op de Maliebaan. "Sinds RTV Utrecht zoekt naar de oudste putdeksel in de provincie Utrecht, let ik toch beter op. Ik fietste over de Meckleburglaan en mijn oog viel op dit jaartal."
Versteegen is leraar Duits op een middelbare school. Zijn leerlingen moeten wel grinniken over de speurtocht van hun leraar.
Weet u een nog oudere putdeksel in de provincie, dan kunt u dat melden aan verslaggever Marc van Rossum du Chattel: marc@rtvutrecht.nl

Nog oudere putdeksel ontdekt in gemeente Utrecht

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.