Weer vertraging voor raamprostitutie Nieuwe Zandpad

UTRECHT - De ontwikkeling van het Nieuwe Zandpad is terug bij af. De investeerder die de 162 ramen wilde gaan bouwen heeft zich teruggetrokken.
Non Nobis vindt dat de toekomstige exploitanten van de ramen exorbitant veel kunnen verdienen en wil daar niet aan meewerken.
De non-profitorganisatie uit Zeist wil meer investeren in welzijn van sekswerkers. Maar volgens de gemeente werpt Non Nobis zich daarmee zelf ook op als seksexploitant en dat is niet de bedoeling.
Het bedrijf dat de ramen bouwt en beheert, mag zich volgens de gemeente niet met de prostitutie zelf bemoeien. Non Nobis en de gemeente hebben lang onderhandeld, maar konden geen overeenstemming bereiken.

EERDERE INVESTEERDER

Eerder al
een vorige kandidaat-investeerder voor de bouw van de ramen niet door een zogenoemde Bibob-procedure. Het ging om projectontwikkelaar BeJa Accomodaties. Personen binnen die organisatie zijn niet van onbesproken gedrag, bleek uit onderzoek.
De gemeente laat in een brief weten dat ze nu onderdelen van het project onderhands gaan aanbesteden. Volgens burgemeester Jan van Zanen hebben diverse kandidaten interesse.

VERTRAGING

Al jaren heeft Utrecht geen raamprostitutie sinds het oude Zandpad werd gesloten wegens vermoedens van mensenhandel. Door het afhaken van Non Nobis loopt de heropening van het Zandpad waarschijnlijk opnieuw flinke vertraging op.

STOP MET RAAMPROSTITUTIE

Het CDA in de stad Utrecht vraagt zich af het Nieuwe Zandpad "überhaupt nog wel doorgang moet vinden". "Dit is weer een stap in een heel langlopend proces", zegt raadslid Marloes Metaal. "Dit heeft de gemeente nu al heel veel tijd en geld gekost en we zijn weer terug bij af."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.