RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zeldzame bunker onder Amersfoortse bouwplaats krijgt nieuwe plek

1/2
AMERSFOORT -

Op een bouwplaats in Amersfoort is een zeldzaam type bunker uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. De kazemat aan de Kortenaerstraat wordt uitgegraven en volgende week naar het Valleikanaal gebracht.

De gemeente spreekt van een bijzondere vondst. Het verdedigingswerk van de Grebbelinie ligt in een woonwijk en is van het type "stekelvarken met klimkoker". Alleen op de Liniedijk in Leusden is een soortgelijke bunker te vinden.

De bunker is gevonden op de plaats waar de Professor Groenschool is gesloopt en nu huizen worden gebouwd. Het betonnen bouwwerk komt tussen de Ringweg Koppel en de Zielhorsterweg te staan met uitzicht op het Valleikanaal. Daar wordt het ongeveer een meter diep ingegraven, zodat de kazemat zichtbaar blijft.

De gemeente laat het 100 ton zware gevaarte volgende week uit de grond hijsen en in de nacht van donderdag op vrijdag overbrengen naar de nieuwe bestemming. Voor het speciale transport moeten diverse wegen tijdelijk worden afgesloten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -