RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

VIDEO: Jongens hardhandig aangehouden om liquidatie-verdenking

1/4
UTRECHT -

Drie Utrechtse jongens kregen woensdagavond de schrik van hun leven toen de politie met getrokken pistolen op hen af kwam en hen hardhandig in de boeien sloeg. Ze werden verantwoordelijk gehouden voor een mogelijke liquidatiepoging op de Vleutenseweg.

Toen Soufiane (18), Amin (21) en Mohamed (20) aan het tanken waren in Leidsche Rijn verwarde de politie hen met iemand anders. Ze zijn zó hard aangepakt dat ze stappen willen ondernemen tegen de politie.


GETROKKEN PISTOOL

Zo kregen ze niet alleen een pistool op zich gericht, ook werd hun kleding stukgetrokken en zijn ze hardhandig aangepakt. Dat is te zien op videobeelden die één van de jongens maakte.

"Jullie worden verdacht van een liquidatie", schreeuwt één van de agenten. "Je gaat nu je telefoon wegleggen."

Kort voor de aanhouding heeft een man een wapen getrokken bij een café op de Vleutenseweg. Om nog onbekende reden dacht de politie dat de Utrechtse jongens verantwoordelijk waren.


OVER DE GROND GETROKKEN

"Ze hebben mij gewoon uit de auto getrokken", zegt Amin. "En mijn hoofd over de grond heen laten sleuren." Na ruim zes uur in de cel werden de jongens vrijgelaten.

De politie bevestigt dat de drie kort na hun aanhouding weer zijn vrijgelaten. Ze zijn niet verdacht meer. Volgens het OM gedroegen de drie zich verdacht en zijn ze daarom opgepakt.

Overigens loopt de échte dader, of daders, nog vrij rond.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -