Cel voor Amersfoorter die bijna 1000 kilo coke vervoerde

AMERSFOORT - Een 27-jarige Amersfoorter moet twaalf jaar in Engeland de cel in. Hij werd betrapt bij een omvangrijke drugssmokkel.
De man zat met een paar anderen op een vissersboot die 939 kilo cocaïne vervoerde. Twee handlangers werden donderdag ook veroordeeld door de rechtbank in Bristol. Een 68-jarige Ier kreeg zestien jaar celstraf, een 57-jarige Engelsman veertien jaar.

BIANCA

Hun schip, de Bianca, werd in augustus
toen het de Britse wateren binnenvoer. In het ruim zaten 28 zakken cocaïne verstopt onder zakken zand. Die wogen 25 tot 30 kilo per stuk. Bij verkoop hadden de drugs bijna 100 miljoen euro kunnen opleveren.
De Ier had het schip een paar weken eerder gekocht, zogenaamd om het te gebruiken voor duiktrips naar Spanje. Een week voor de tocht vloog de Nederlander naar Engeland om mee te varen.
Uit de navigatie van het schip bleek dat het door Het Kanaal voer, de Atlantische Oceaan op. Ten zuiden van Ierland keerde de Bianca om, terug naar Engeland. Waarschijnlijk hadden de drie bemanningsleden op volle zee de drugs opgepikt van een ander schip.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.