EK vrouwenvoetbal start over 100 dagen in Utrecht

UTRECHT - Over honderd dagen start in stadion Galgenwaard in Utrecht het EK voetbal voor vrouwen in Nederland. Om dat te vieren, organiseert de gemeente vandaag allerlei activiteiten in de stad.
"We hebben op het stadsplateau een hooghoudcompetitie, mensen kunnen prijzen winnen, een mascotte gaat rondlopen,we hebben een gatendoek en zelfs de echte EK-beker komt vandaag naar Utrecht", vertelt ex-profvoetballer Marlou Peeters die zeven jaar professioneel voetbal speelde bij PSV.

CRUYFF COURT

Behalve het programma op het stadsplateau, opent wethouder Paulus Jansen vanmiddag in Hoograven een vernieuwd Cruyff Court, waar een voetbalclinic plaatsvindt met voetbalster Hélène Heemskerk. Op het stadhuisplein is er boardingvoetbal en een digital potje FIFI.
Rond het avonduur wordt de aftelklok richting het EK, bij het stadhuis feestelijk onthuld door de wethouder. Om 20.00 uur start Oranje de oefeninterland tegen Frankrijk in stadion Galgenwaard.

OPENINGSWEDSTRIJD

Op 16 juli trappen de Oranjevrouwen vervolgens af tegen Noorwegen in de Galgenwaard. De openingswedstrijd is voor Utrecht direct het hoogtepunt van het sportevenement. De stad wil dat moment de komende maanden goed uitbuiten.
"In Galgenwaard is er vrijdag een oefeninterland van de Oranje Leeuwwinnen tegen Frankrijk", vertelde projectleider van de gemeente Kitty Koelman eerder aan RTV Utrecht. "Overdag zijn er allerlei evenementen om Utrecht een beetje warm te maken voor het grote evenement."

MANNENCULTUUR

Vrouwenvoetbal mag volgens Peeters wel wat extra aandacht krijgen. "Wij vinden nog steeds dat we ondergewaardeerd worden. We doen er alles aan om dat recht te trekken. Er heerst nog altijd een mannencultuur binnen de voetbalwereld."
Peeters wil vooral haar enthousiasme inzetten om vrouwenvoetbal beter op de kaart te krijgen. "Wij hopen ook dat we met Oranje een prestatie gaan leveren. Als dat gaat lukken, dan denk ik dat we een grote stap kunnen maken."

"We hebben een mooi voorprogramma gemaakt"
"We hebben een mooi voorprogramma gemaakt"
"Woudenberg is er klaar voor"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.