Panda-update: 'Brutale' stewardessen halen panda's op

© Privéfoto's
RHENEN - Dat een brutaal mens de halve wereld heeft, blijkt wel. Twee dames uit Rhenen werken als stewardess bij KLM. Ze bedachten zich geen moment toen ze hoorden dat er panda's naar Nederland zouden komen. Ze vroegen of ze mee mochten, mét succes.
Marianne van Riet woont aan de Grebbeweg, een paar honderd meter van Ouwehands Dierenpark af. Tijdens een informatieavond ging het lampje bij haar branden: "Ze komen toch. Het zou toch leuk zijn als wij als Rhenense stewardessen dat mogen doen."
Ze stuurde een mailtje naar directeur Robin de Lange of ze deze klus samen met haar vriendin Monique Clemenkowff mocht doen. Want allebei vliegen ze al tientallen jaren, maar de twee Rhenense stewardessen hebben nog nooit samen op één vliegtuig gezeten.

CHINA

De mail heeft geholpen, want ze mogen de panda's ophalen. Zondagavond stappen ze in het vliegtuig naar China. Daarin zitten ook de directeur en de eigenaar van het dierenpark, Marcel Boekhoorn. "Het voelt speciaal" zegt Marianne.
Het vliegtuig is een combivliegtuig; er gaan personen en vracht mee. Dus er zitten ook mensen aan boord die in eerste instantie geen idee hebben dat er panda's aanwezig zijn. Maar Monique weet wel beter. Zij moet een oogje in het zeil houden bij de panda's: "Ik moet af en toe in het ruim kijken, dat is mijn functie. Als ik dat niet doe, ben ik in overtreding."

FEEST

De twee hebben al slingers gemaakt om op te hangen. De hoofdsteunen van de stoelen krijgen een pandaplaatje. Ook het toetje is in pandasfeer. Dus ook de mensen die niets met de panda's te maken hebben, zullen weten dat het een bijzondere vlucht is.
Woensdagavond rond 19.00 uur komen de panda's op Schiphol aan. Daarna gaan de Rhenense dames mee in de escorte naar Ouwehands. Het wordt een feest voor de twee. "Het wordt echt een reis om nooit te vergeten", zegt Monique.
Het is gewoon werk voor de stewardessen. Maar ze zijn hartstikke blij dat ze het samen mogen doen: "Dit vak kan je niet delen met iemand die niet vliegt. Als je net terug bent van een reis, kan je dat met niemand. Maar nu wel met een collega. Dat is heel waardevol."

Brutale stewardessen halen panda's op

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.