RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bert van der Roest moet veel meer terugbetalen aan Straatnieuws

1/2
UTRECHT -

Bert van der Roest moet als oud-penningmeester nog eens ruim 23.000 euro terugbetalen aan stichting Straatnieuws in Utrecht. Dat heeft de civiele rechter bepaald. Van der Roest werd eerder al veroordeeld tot een taakstraf van 240 uur voor verduistering van een flinke som geld bij de daklozenkrant.

Voor stichting Straatnieuws is de zaak door het vonnis eindelijk gesloten. "Dit zwarte boek kan nu definitief in de kast en wij kunnen al onze energie weer richten op de toekomst van Straatnieuws", zegt voorzitter Mirjam Sterk. "Vooral voor onze verkopers was het heel belangrijk dat iemand die de boel zo heeft bedonderd daarvoor ook het volle pond betaalt."


THEATERVOORSTELLING

Van der Roest werd in 2013 betrapt nadat hij geld uit de kas in zijn eigen zak had gestoken. Hij verklaarde toen dat hij het nodig had om zijn theatervoorstelling te financieren. De strafrechter kon destijds niet precies vaststellen welk bedrag het toenmalige PvdA-raadslid heeft ontvreemd.

Nadat de verduistering uitkwam stapte Van der Roest onder dwang uit de politiek. Ook privé heeft de zaak hem hard getroffen. De strafrechter hield daar in het vonnis rekening mee.


HALVE TON

Een rechtszaak bij de civiele rechter moest duidelijk maken hoe groot de schade voor Straatnieuws precies is. Eerder gaf Van der Roest al een bedrag van 26.242 euro terug. De rechtbank oordeelt nu dat de oud-penningmeester nog eens 23.352 euro extra moet betalen. De vergoeding aan de daklozenkrant komt daarmee nu uit op bijna een halve ton.

In dat bedrag zijn ook de kosten verwerkt die Straatnieuws heeft moeten maken voor het forensisch onderzoek naar de fraude door Van der Roest. Daarnaast is Van der Roest ook veroordeeld tot het betalen van de proceskosten.


REACTIE

Voor Van der Roest is de kous nu ook af. Hij laat via een sms weten: "Ik moet opdraaien voor de schade die Straatnieuws zegt te hebben geleden."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -