Directeur Spoorwegmuseum geschorst na tip klokkenluider

UTRECHT - Het onderzoek naar de directeur van het Spoorwegmuseum is gestart na een melding van een klokkenluider. Dat zegt de Raad van Toezicht van het museum.
"De melding was aanleiding voor de Raad van Toezicht om meteen actie te ondernemen", zegt woordvoerder Raymond Salet. Tussentijdse conclusies van het onderzoek brachten de toezichthouders er afgelopen vrijdag toe Marten Foppen te schorsen.
Het onderzoek wordt gedaan door en extern bureau. Het museum kan aangifte doen als de bevindingen daartoe aanleiding geven. Volgens de website Looopings gebruikte Foppen museumgeld voor privéfeestjes en zou hij opdrachten hebben toegekend aan het bedrijf van zijn vrouw.

SPECULATIES

De woordvoerder van de Raad van Toezicht wil niet op die beschuldigingen ingaan: "Het zijn allemaal speculaties en daar doe ik niet aan mee. Ik moet mij bij de feiten houden: er is een vertrouwensbreuk ontstaan van zodanige aard dat de Raad van Toezicht niet anders kan doen dan de directeur schorsen."
De Raad zegt verder niets over de zaak. "De reden van de schorsing ligt onder de rechter en daarom is ieder woord dat erover wordt gezegd er een te veel", aldus Raymond Salet.

"Melding gaf aanleiding onmiddellijk actie te ondernemen"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.